Jul 8, 2012

Ini sangat mengujakan!



Rasanya ni first time tulis benda yang personal.

Semalam dengan hari ni baru je attend dua majlis hari erm... kahwin. Satu kat kawasan kejiranan dan satu lagi dekat Taiping, mak sedara kawin. Pastu ada la dapat something yang sangat sangat sangat breathtaking. 0_0

Waktu kecik dulu, saya panggil ini biskut siput (apa nama betul dia ek?)

Waaaa... Ini sangat menggamit nostalgia. Rasanya waktu tadika last skali dapat rasa makanan yang sangat comel lagi enak ni. Teruja gila bila dapat. MasyaAllah, mata sampai terlopong, mulut sampai ternganga. Apa? Anda tak pernah tahu apa benda ni dan tak pernah rasa? Sila terjun ke masa silam dan dapatkan chilhood memory yang gempak sekarang juga. Pergi makan benda ni! Huhu.

Kepada bakal isteri saya, tolong ye jangan mekap tebal-tebal. Tolong ye. (^_^)_b
Cuba tengok macam gamba dekat bawah ni. Sejuk je mata memandang kan. Kalau si tukang mekap tu nak jugak kasi tebal-tebal, panggil abang ye. Nak terajang je dia habis-habisan. Hee... (ngarut)

Tahniah Bro Hilal dan Kak Masyitah. Moga terus menerus membuka minda masyarakat tentang erti Islam yang sebenar.

Kepada yang belum kenal brader ni, sila pergi ke page dia, profile dia, atau lebih bergaya lagi, website LangitIlahi.

.

Sebenarnya, keinginan untuk kahwin tu patut dipupuk dari sekarang lagi. Ya, tak kisah la kita dah jumpa calon atau belum, tapi biar kesediaan kita nak berkahwin tu bermula apabila kita dah meningkat matang ni. Persiapkan diri dengan macam-macam ilmu kehidupan. Ilmu agama tu sangat penting, tapi jangan lupa ilmu-ilmu macam ilmu memasak, ilmu kewangan, ilmu bisnes dan pengurusan, dan ilmu mengusik. Erm... Hehe.

Jadi, bentuklah diri kita menjadi Super Muslim dari sekarang. InsyaAllah, kita akan dapat pasangan yang Super jugak. Begitu pula sebaliknya. An-Nur : 26

4 comments:

  1. Kena bersedia...

    "Invest for the marriage, not the wedding" :)

    ReplyDelete
  2. Persiapkan diri kita dulu sebelum naik tangga. Sudah bersediakah kita utk menjaga dan mentarbiyah anak org..? Gulp.

    Salaam kasih chenta hati. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi. Tengah berusaha ke arah itu.
      Salam kasih abang sayang.
      Moga kita sentiasa nampak kool dan bergaya depan anak-anak kita, dengan memakai kaca mata D&T.

      Delete